Kartozlarının Yere Düşerken Çıkardığı Sesler

12 Ekim 2013 Cumartesi

Asuko March - Mavi İş Üniformalarıyla "Endüstri" Çocukları!

Japon okul dizilerinin şanını herkes bilir. Genelde bir dişi karakter etrafında dönen, arkadaşlık ve başarı hikayelerinden beslenen dizilerdir. Çoğu mangalardan uyarlanmıştır. Kendinizi ergen gibi hissetmenize sebep olurlar. (Bizzat bende böyle etki yapıyor.)
Kendimi bu okul dizileri arasında seçim yapmaya çalışırken bulduğumda Asuko March'ta karar kıldım. Bu kararımdan dolayı kendimi kutluyorum.
Asuko March, liseye giriş sınavlarında yaptığı kaydırma yüzünden Asuka Teknik Meslek Lisesi'ne gitmek zorunda kalan bir kız öğrenciyi anlatıyor.
Peki neresi bu Asuka Teknik Meslek Lisesi? Tabiri caizse "Ikemen Meslek Lisesi" diyebiliriz. Ehehe. Şaka tabii ki.
Efendim bu lise yalnızca erkek öğrencilerin okuduğu, her yıl yalnızca üç beş kız öğrencinin kayıt olduğu ve çoğunun da sonradan cayıp başka okullara nakil gittikleri, "sert" bir okul.
Yoshino Nao isimli kızımızsa; kibar, zeki, şirin, narin bir kız. Bu okula geldiği için hayatından nefret ettiğini söyleyip duruyor.
Dizi şu cümleyle başlıyor: "Burası bir fabrika değil. Bir okul."
Anafikir bu ve nereye çekmek isterseniz oraya gidiyor.
Başta okulunun kızlara hiç uygun bir yer olmadığını düşünerek sürekli gitmenin yollarını arıyor Nao. Oradaki çocukların bir grup beyinsiz serseri olduğunu düşünüyor.
Çoğu konuda haklı. Sınıfta bir kız olduğunu unutup uygulamalı eğitim formalarını giymek için aniden soyunmaya başlayan 25 erkekle aynı sınıfta olmak kesinlikle kolay bir şey değil. Nao'ya başlarda hiç ama hiç iyi davranmıyorlar. Her hareketinin kendilerini aşağılamak için yapıldığını düşünüp ona cephe almış durumdalar.
Sayalım bu 25 erkekten en "ikemen" olanlarını hemen:
Kaku Kento - Tamaki Makoto (ya da Küçük Emrah mı demeliyiz?) rolünde. Kendisi bu dizideki en favori karakterimdi. Ellerimi saçlarının arasına sokmak istiyorum ya.
İlk zamanlarda kıza kötü davranmış ve onu kendilerini aşağılamakla suçlamıştı. Ama sonra tam tersi yöne döndü. Koruyucu, eğlenceli, anlayışlı, sevecen, şirin bir arkadaş haline geldi.
Matsuzaka Tori - Yokoyama Aruto (ya da yakışıklı prens mi demeliyiz?) rolünde. Böyle baygın baygın bakarak kızların kalbini kazanan türden biri. Omuzlarını sevdim, sevdim evet. ^^
Daha ilk dakikadan kızı öpmek istermiş gibi üzerine eğildi. Çok çapkın gözükse de melek gibi bir kalbi var. Hiçbir zaman kıza kötü davranmadı, hep anlayışlı ve yardımsever oldu. Sağ yanağındaki beniyle de mükemmel erkek oluverdi.
Ishida Takuya - Hirose Satomi (size abi diyebilir miyim?) rolünde. Kulağındaki küpesi, saçları, eğitim formasının altından belli olan kol kaslarıyla değil; şirin gülümsemesi, sert kabuğunun altındaki yumuşak insan, her yerde kendini belli eden koruyuculuğu ve ağırbaşlılığı ile beni kendisine bağladı. Dizideki ikinci favori karakterim oldu.
Her kavganın başında Hirose-kun'u görebilirsiniz. Kural koyucudur, serttir. Ama ne zaman duygusal bir konuşma yapılsa ağlar. Genelde Nao'nun tarafını tutuyordu, bu da kendisinde gördüğüm abi cevherini parlattı.
Nagayama Kento - Takeuchi Kazuya (buna bir şey bulamadım) rolünde. Gözlükleri, sürekli ders çalışması ve gömleğinin düğmelerini sonuna kadar iliklemesiyle tam bir inek öğrenci profili çizdi Takeuchi-kun. Tabii ki eline bir kalem ve çizim kağıdı verdiğinizde işler değişti.
Sadece Nao'ya değil, bütün sınıfa ters gidiyordu. Ama sonradan onun da "makinenin bir parçası" olduğu anlaşıldı.

Bilirsiniz, böyle mangadan uyarlama Japon dizilerinde her bölüm farklı bir olay olur. O yüzden anlatacak pek bir şey yok. Ama bu dizinin mükemmel oluşunu engellemiyor.
Sandalyemden kalkıp okula gitmek istedim, geleceğim için bir şeyler yapmak istedim bu diziyi izlerken. Ve bir de böyle arkadaşlar istedim.
Her ne kadar Kore dizileri aşkı özletiyorsa, Japon dizileri de dostluğu özletiyor. Her zaman yanınızda olan, yanınızdayken de mutlu eden arkadaşlarınız olsun istiyorsunuz. Bunu önermek ne kadar doğru bilmiyorum, ama eğer o tip arkadaşlardan 25 tane istiyorsanız bu diziyi izlemenizi öneriyorum size.
Çünkü dizinin öğretecekleri arkadaşlık ve gelecek değil. Dizi size herkesin hayallerinin olduğunu, herkesin gitmek istediği yolu seçtiğini ve diğerlerinin bu yolda ilerleyecekleri arabanın bir parçası olduğunu öğretiyor size.
Lise öğrencisiyseniz eğer okul zamanı için büyük motivasyon olacaktır.
Çünkü biliyorsunuz: "Asuko bir fabrika değil. Bir okul."

Mavileyin dostlarım, kocaman gülücükleri garanti ederim. ^^

2 yorum:

  1. ters harem türünde bir dizi demek. genelde bunlarla pek anlaşamam, hele bir de son zamanlarda okul temalı hiçbir şeye katlanamadığım düşünülürse izler miyim bilmiyorum ama bu tanıtım yazısını sevdim. hatrın için maviledim!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bense okul dizilerini severim, üstelik Japon okul dizileri bir tık üsttedir benim için. Tabii zevkler ve renkler tartışılmaz. Ama izlemeni isterim.
      Ben de senin hatırın için mavi tavuk yiyeceğim o halde. ^^
      Ehehe. Teşekkür ederim.

      Sil